28 вересня 2016 р.

Урочисті збори з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

  28 вересня у Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулися урочисті збори з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.
  З вітальним словом від Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА виступила Лариса Латіна – начальник відділу розвитку туризму та музейної роботи, вручивши низку подяк та грамот за сумлінну працю та розвиток бібліотечної справи.
  Іван Буренко, голова обласної організації Профспілки працівників культури, теж нагородив найактивніших членів профспілки ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка грамотами та подяками.
  Прозвучало вітання і від ветеранів бібліотечної справи, що були запрошені на урочисті збори.
  Підбиваючи підсумки обласного конкурсу "Ярмарок бібліотечних ідей", подяками Департаменту культури та туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА та заохочувальними призами від спонсорів фотосалону FUJI за прийняття участі нагороджені: Олександрівська бібліотека-філія Бобровицької ЦБС (директор Леся Циба) за буктрейлер до твору Лесі Українки "Лісова пісня"; Борзнянська ЦБС (директор Лариса Волошина) за виставку-бліндаж "Чернігівщина – хроніка боротьби і мужності" та буктрейлер, присвячений творчості О. Довженка; Куликівська ЦБС (директор Інна Янголь) за роботу "Читання з сюрпризами"; Менська ЦБС (директор Інна Дудко) за виставку-інсталяцію "Скарби Алі-Баби"; Носівська ЦБС (директор Наталія Яременко) за представлену виставку "Дзвони Чорнобиля душу тривожать"; Сновська ЦБС (директор Ніна Мокросноп) за послугу "Ecspress-Biblio-help за межами бібліотеки", виставку про Лідію Вакуловську "Самобутній талант жінки з сильним характером" та буктрейлер "Таємниця родом з дитинства" на книгу Миколи Максимця "Таємниця гори діда Лева"; Чернігівська МЦБС (директор Ніна Власенко) за представлені 5 робіт: виставки "Б. Грінченко", "Книжковий вернісаж"; послугу "Буккросинг" та мультимедійні матеріали "Альманах творів літературної вітальні "Іскринка" та "Євро-клуб Чернігів".
  Переможцями конкурсу стали: в номінації "Краща креативна послуга" –Прилуцька ЦБС (директор Валентина Тарасенко), яка представила мистецьку програму ЦРБ "Арт-блог"; в номінації "Краща книжкова виставка" – Ніжинська міська центральна бібліотека (директор Олена Єкименко) за виставку "Ніжин у світовій художній літературі"; та в номінації "Кращий мультимедійний продукт" – Прилуцька міська бібліотека ім. Л. Забашти (директор Людмила Зубко).
  Свої нагороди та привітання отримали і переможці обласного фотоконкурсу "Життя як книга".
  Дипломи та цінні призи вручали: представник цифрового центру "Фуджі" Аліна Андрєєва, член Чернігівської обласної організації НСФУ Юрій Хромушин та директор ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка, голова Чернігівського обласного відділення УБА Інна Аліференко.
  В номінації "Читаюча людина" перше місце зайняла Маша Чеван, друге – Олена Куннова, і третє – Ольга Демченко.
  Переможцями в номінації "Діти і книги" стали Тетяна Манжела (1 місце), Григорій Коцюра (2 місце) та Любов Голован (3 місце).
  Перше місце в номінації "Гумористичні фото" зайняла Тетяна Савченко, друге – Валентина Ільяс, а третє – місце Поліна Хіро.
  В номінації "Літературні герої оживають на світлинах" переможцями стали Галина Волочок (1 місце) та Олеся Величко (2 місце).
  З теплими привітаннями та побажаннями виступили гості заходу: Ірина Ральченко – директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана, Сергій Лаєвський – директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського, Наталія Коцюбинська – замісник директора Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського і представники бібліотек Чернігова та області.
  Приємною несподіванкою став музичний подарунок від Чернiгiвського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Чудовими піснями бібліотекарів привітали заслужені артисти України Володимир Гришин та Сергій Сулімовський, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Лариса Литвин і Сергій Гладарьов, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта і заслужений працівник культури України, концертмейстер Світлана Пилипенко.
  Збори пройшли у святковій дружній атмосфері.
















Немає коментарів:

Дописати коментар