29 березня 2018 р.

Стажування активістів громадських організацій "Від громадської ініціативи до реальних змін у громаді"

  27–29 березня в рамках проекту "Створення та інституційний розвиток мережі громадських організацій хабів" за фінансової підтримки ПРООН в Україні у Херсоні відбулося стажування активістів громадських організацій "Від громадської ініціативи до реальних змін у громаді". У заході взяла участь завідувач відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, член громадської організації "Чернігівське обласне відділення УБА" Наталя Карбовська.
  Мета заходу – ознайомлення учасників з ефективними практиками й успішними історіями громадських об'єднань та ініціативних груп міста, сприяння налагодженню взаєморозуміння й співпраці між організаціями громадянського суспільства різних регіонів країни. У стажуванні брали участь активісти з Дніпропетровської, Донецької, Львівської, Рівненської, Херсонської та Чернігівської областей.
  Стажування було організоване регіональним громадським хабом – Фондом громади Херсона "Захист". Голова його правління Лариса Польська під час презентації та інформаційної сесії "Демократичне врядування й ефективний менеджмент – запорука успіху ОГС" та майстер-класу "Фандрейзинг; можливості для втілення локальних ініціатив" розкрила питання зміцнення потенціалу організації, локального фандрейзингу та втілення місцевих ініціатив.
  Під час заходу учасники стажування ознайомилися з ефективними практиками й успішними історіями громадських об'єднань та ініціативних груп Херсона, зокрема з діяльністю громадських організацій "Кип'яток", "Глобальний погляд", "КримSOS", "Сонячні діти Херсонщини", з технологією "Дебати" як способом прийняття рішень, рольовою грою "Світ громад" як інструментом розвитку своїх громад. Теоретичні знання мали змогу втілити в практику гри.
  Херсонські обласні заклади культури надають громадським активістам можливість проводити громадські акції на своїх територіях – у цьому переконались учасники стажування, відвідавши обласну універсальну наукову бібліотеку ім. О. Гончара та обласний художній музей ім. О. Шовкуненка.
  Під час стажування відбувся обмін досвідом між громадськими активістами з різних регіонів України – учасники остаточно впевнились у тому, що громадський рух – рушійна сила країни.


Наталя Карбовська, завідувач відділу документів з економічних, 
технічних, природничих  та сільськогосподарських наук 
Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка
 



1 коментар:

  1. Костянтин, Фонд "Захист", Херсон12.04.18, 14:41

    Дякуємо пані Наталі за активну участь у стажуванні, за інформацію про діяльність Чернігівського обласного відділення УБА і за зворотній зв'язок

    ВідповістиВидалити