24 березня 2018 р.

ІІ Всеукраїнський Форум "Партнерство і порозуміння задля активного та відповідального громадянського суспільства"

  З 22 по 24 березня у м. Львів пройшов ІІ Всеукраїнський Форум громадських організацій в межах проекту Європейського Союзу "Українська регіональна платформа громадянських ініціатив", у якому взяла участь заступник директора Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, член президії ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" Лілія Дубовик. Форум "Партнерство і порозуміння задля активного та відповідального громадянського суспільства" організовано громадською організацією "Центр "Жіночі перспективи".
  Першого дня відбулася гра "Державотворення на Марсі", де учасники мали завдання створити нову демократичну державу, зробити життя кращим, збалансувати розвиток економіки та соціального життя, враховувати інтереси кожного громадянина. Марсіанці були об'єднані в соціальні та професійні групи, кожна з яких у декількох раундах приймала по три закони та шукала підтримку цих законів у інших групах. За процесом державотворення спостерігала команда суддів, яка оголошувала позитивний чи негативний вплив прийнятих законів на життя. Рівень залучення до процесу гри характеризувала графічна таблиця, котра відображала, яка ж саме група є соціально активною і має підтримку серед інших.
  23 та 24 березня громадські активісти з 15 областей України впродовж двох днів навчалися, обмінювалися досвідом та обговорювати нові завдання і нові виклики для громадянського суспільства в Україні. Від Чернігівщини своєю кращою практикою поділився лідер та один із засновників чернігівської ініціативи ЕКО Місто Сергій Безбородько, представивши проект зі збору та утилізації відпрацьованих батарейок. Адже одна пальчикова батарейка, викинута на смітник, забруднює близько 20 кв. м. ґрунту, якщо ж потрапляє до водоймища, то отруює близько 400 літрів води.
  Також під час Форуму відбулися майстер-класи з питань успішної адвокації, фінансової сталості, вирішення та трансформації конфліктів, комунікативної стратегії, побудови регіональних мереж, моніторингу державних коштів "Prozorro" і т.д.

Лілія Дубовик, член президії ГО "Чернігівське обласне відділення УБА", 
заступник директора Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка










Немає коментарів:

Дописати коментар