7 жовтня 2013 р.

VI Форум молодих бібліотекарів "Книга. Молодь. Інтелект"

  Уже вшосте привітна луганська земля зустрічає гостей та учасників Форуму молодих бібліотекарів "Книга. Молодь. Інтелект". Тема цьогорічного форуму "Технології професійного успіху молодого бібліотекаря у роботі з громадою". Урочисте відкриття цього заходу відбулося в актовій залі Луганської державної академії культури і мистецтв. Виступаючі відзначили, що досягненням цьогорічного Форуму є значне розширення географії учасників заходу, адже до Луганська приїхали делегати з 24 областей України та Автономної Республіки Крим, гості з Росії, Польщі та Латвії.
  У цікавий спосіб вирішили познайомити зі своєю бібліотекою працівники Луганської обласної бібліотеки для юнацтва. Всі ми стали учасниками Бібліоквесту. Тож були поділені на команди та отримали завдання. Поспішали, думали, шукали, виконували… намагалися бути першими. І це нам вдалося! Справді було захопливо, весело й цікаво. Прикладом неймовірної гостинності став БібліоПрийом у Луганському обласному Будинку творчої інтелігенції "Світлиця".
  Можна було запозичити багато нових ідей і знахідок для своєї роботи та поділитися з колегами власними досягненнями під час PechaKucha "Бібліотека – центр громади": презентація успішних проектів, втілених молодими бібліотекарями. Чернігівську ОУНБ ім. В.Г. Короленка представляла Олена Попович, бібліограф відділу автоматизації бібліотечних процесів, Чернігівську обласну бібліотеку для дітей ім. М. Островського представляла Наталія Шеша, завідуюча відділом методології бібліотечної роботи з дітьми. Вона презентувала проект "Хай весь світ дивують нині діти неньки України".
  Молоді бібліотекарі мали нагоду застосувати свої знання, вміння та навички, а також повчитися новому під час практичних занять у творчих майстернях. Було чотири майданчики і кожний міг вибрати цікаву йому тему. Результат роботи нашої групи за посиланням http://molod.uba.org.ua/2013/10/blog-post.html#more.
  Тепло прийняла учасників Форуму Луганська ОУНБ ім. М. Горького, де відбулася дискусія "Публічні бібліотеки – реалізація творчих амбіцій молодих бібліотекарів". Молоді бібліотекарі ділилися своїми творчими ініціативами, проектами та закликали бібліотечну молодь займати активну позицію у своїй роботі.
  Державна бібліотека України для юнацтва провела Четверту Школу професійної майстерності "Молодий професіонал бібліотеки для юнацтва". Всі, хто взяв у ній участь, отримали чудові майстер-класи від фахівців бібліотечної справи.
  Під парасолькою УБА та завдяки програмі "Бібліоміст" на форумі зібралася творча молодь – представники II Всеукраїнської літньої школи адвокації, Літньої школи для молодих бібліотекарів "Ne формаt", проекту "Cycling for libraries". Щиро дякуємо організаторам за чудову нагодою для дружнього спілкування, обміну враженнями, досвідом, новими ідеями, знаннями, емоціями та надбаннями.





Немає коментарів:

Дописати коментар