29 лютого 2016 р.

Участь у Міжнародному семінарі "Оцінка результатів діяльності бібліотеки та форми професійної мотивації бібліотекарів"

  28-29 лютого Goethe-Institut в Україні спільно з Українською бібліотечною асоціацієї радо приймали учасників Міжнародного семінару "Оцінка результатів діяльності бібліотеки та форми професійної мотивації бібліотекарів".
  Чернігівське обласне відділення УБА делегувало на участь у семінарі завідувача відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка Олену Попович.
  Досвідом роботи Міської бібліотеки міста Кельн (Німеччина) поділилася директор Ханнелоре Фогт, д. філос. н. у сфері культурного менеджменту, співредактор журналу "Бібліотека. Дослідження і практика", член Комітету ІФЛА "Metropolitan Libraries", стратегічний радник Фундації Білла і Мелінди Гейтс. Пані Ханнелоре розповіла про інноваційні бібліотечні послуги, які запроваджені у Міській бібліотеці міста Кельн і про управління змінами та розвиток персоналу бібліотеки. Найбільшу цікавість у присутніх викликала розповідь іноземної гості про міні-бібліотеки, які діють у парку та торгово-розважальномі центрі міста; "книгомати", що встановлені у найбільших станціях метро та видають кримінальні романи; 3-D принтер, яким користуються відвідувачі бібліотеки; бібліотеку як "місце" (креативний простір), де відбувається зміна ролі, коли користувач перетворюється від споживача послуг на виробника (виробляє власні продукти), а бібліотекар більше працює з людьми, ніж з книгами.
  Як результат дводенної роботи на семінарі та обмін досвідом між представниками різних бібліотек відбулося "світове кафе" під керівництвом Ханнелоре Фогт, де учасники обговорювали запровадження нових бібліотечних послуг.
  З цікавими доповідями звернулися до присутніх представники Української бібліотечної асоціації Валентина Пашкова, Ярослава Сошинська, яка розповіла та запросила до участі у Всеукраїнському конкурсі "Бібліотека року", Інна Цуріна, яка поділилася сучасними підходами до мотивації бібліотечних працівників.
  Хочеться висловити слова вдячності Українській бібліотечній асоціації, Goethe-Institut в Україні та зарубіжним колегам за організацію та проведення заходу, що надав можливість накопичення креативних ідей, інноваційних підходів до роботи та обміну досвідом з найкращими фахівцями бібліотечної справи.










Немає коментарів:

Дописати коментар