18 лютого 2016 р.

Відбувся тренінг по складанню довідника "Інформація для внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій", використовуючи інформаційні ресурси власної місцевості для бібліотекарів Чернігівської області

  17-18 лютого на базі Регіонального тренінгового центру Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка відбувся тренінг по складанню довідника "Інформація для внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій", використовуючи інформаційні ресурси власної місцевості для бібліотекарів Чернігівської області,  у рамках проекту "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації", який реалізується ініціативною групою "Небайдужі бібліотекарі", за підтримки Чернігівського обласного відділення УБА, за адміністрування громадської організації "МАРТ", у межах проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що підтримується Європейською комісією.
   Мета цього тренінгу – навчити бібліотекарів Чернігівської області, складати інформаційний довідник для вимушено переміщених осіб. Цей інформаційний збірник повинен дати вичерпну довідкову інформацію про установи, організації, заклади освіти, медицини, культури, благодійні фонди та ін., які можуть надати інформаційну, юридичну, психологічну, консультативну та гуманітарну допомогу для вимушених переселенців, допомогти їм орієнтуватися в інфраструктурі Чернігівського регіону та покращити їхню соціальну адаптацію в новій місцевості проживання.
  Під час тренінгу були розглянуті такі питання:
- загальна ситуація з переселенцями в Україні та Чернігівській області на сьогоднішній день;
- досвід роботи Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка з вимушеними переселенцями;
- державні та недержавні інформаційні ресурси для ВПО;
- особливості складання інформаційного довідника для вимушених переселенців;
- практикум по складанню довідника для ВПО на основі інформації свого району;
- особливості отримання перепустки для проїзду в зону АТО.
  Після тренінгу бібліотекарі відмітили, що тренер Оксана Плаунова надала їм багато корисної інформації, яка неодмінно стане їм у нагоді при допомозі вимушеним переселенцям.
  "Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу".







Немає коментарів:

Дописати коментар