17 квітня 2024 р.

Бібліотека як безпечне місце

  В межах проєкту "Бібліотека як безпечне місце" ВГО Українська бібліотечна асоціація та Goethe-Institut в Україні організували онлайновий тренінг, який складався з двох етапів – "Створення безпечного укриття" та "Психологічна підтримка та взаємодія з користувачами бібліотеки у кризових ситуаціях під час воєнного стану". В заходах взяла участь членкиня Чернігівського обласного відділення УБА, заступниця директора Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Лілія Дубовик.
  Під час першого етапу навчання перед слухачами були розкриті питання поняття "об’єкт цивільного захисту" та облаштування укриття, обслуговування та порядок дій з його функціонування, основи протипожежної безпеки, базова підтримка життя (надання домедичної допомоги), а також разом з архітектором поговорили про контекст бібліотечної безпеки, розглянули приклади робіт укриттів в Іраку, Лівії та Україні.
  У другому етапі навчання були висвітлені психологічні питання, а саме стрес, його вплив на організм та психічне здоров'я, самоусвідомлення та практика Mindfulness, розвиток власної системи ресурсу на відновлення, емоційний баланс через критичне мислення тощо.
  Дякуємо організаційному комітету та тренерам за роботу та досвід, яким вони поділилися!





Лілія Дубовик, заступник директора з питань внутрішньобібліотечної роботи
та автоматизації бібліотечних процесів 
Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових

Немає коментарів:

Дописати коментар