8 листопада 2022 р.

Підбито підсумки фотоконкурсу "Життя як книга – 2022"

  8 листопада відбулося підбиття підсумків щорічного фотоконкурсу "Життя як книга". Заснований за ідеєю директорки Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Інни Аліференко, конкурс ось уже понад 10 років об'єднує прихильників фотомистецтва Чернігівщини та всієї України.
  Очевидно, що війна вносить свої корективи у наше повсякденне життя, тому цьогоріч підбиття підсумків проходило дистанційно, з укриття, на платформі Zoom. Але маємо надію (і віру в ЗСУ), що наступного року бібліотека матиме змогу запустити конкурс на повну потужність і запросити всіх переможців до нашої гостинної читальної зали.
  Цього року дещо змінилися номінації конкурсу: з'явилася нова – "Книга і війна", але натомість тимчасово зникла "Гумористичні фото". Загалом на фотоконкурс надійшло 119 робіт від 48 авторів.
  Захід відбувся за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації. Заступник директора Департаменту Володимир Богданович виступив на початку з вітальним словом і наголосив на важливості "культурного фронту" під час війни.
  Спонсорами й партнерами фотоконкурсу виступили ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" (голова – Інна Аліференко) та цифровий центр "Фуджі" (представниця – фотохудожниця Аліна Андрєєва), завдяки яким переможці у трьох номінаціях отримали цінні подарунки: за ІІІ місце – диплом та фоторамку, за ІІ – диплом та фотоальбом, за І – диплом та флеш-накопичувач.

  Рішенням журі присуджено такі дипломи:

  Номінація "Читаюча людина"

  І місце – назва роботи "Упізнавання", авторка Олена Сердюк (смт Михайло-Коцюбинське, Чернігівська обл.).

  ІІ місце – назва роботи "Облспоживспілка читає…", авторка Олена Губар (м. Чернігів).

  ІІІ місце – назва роботи "Уподобання молодих читачів", авторка Світлана Вітинник (м. Сновськ, Чернігівська обл.).

  Номінація "Діти і книги"

  І місце – назва роботи "Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає", автор Василь Данилевський (м. Бобровиця, Чернігівська обл.).

  ІІ місце – назва роботи "А що там? Що там?. ", авторка Анастасія Олещенко (м. Мена, Чернігівська обл.).

  ІІІ місце – назва роботи "Книжкові зустрічі біля ставка", авторка Галина Мося (с. Стара Рудня, Чернігівська область).

  Номінація "Книга і війна"

  І місце – назва роботи "Нація, яка читає навіть у часи війни, непереможна", авторка Лідія Жидка (с. Олександрівка, Чернігівська обл.).

  ІІ місце – назва роботи "Ці короткі миті перепочинку", авторка Інна Янголь (смт Куликівка, Чернігівська обл.).

  ІІІ місце – назва роботи "Щоб не піддатися тривозі", авторка Людмила Юдакова (м. Чернігів).

  До виставки світлин, яка чекає на своїх відвідувачів на першому поверсі бібліотеки, увійшло 16 робіт таких авторів: Світлана Вітинник, Олена Губар, Василь Данилевський, Лідія Жидка, Віктор Кошмал, Галина Мося, Анастасія Олещенко, Олена Сердюк, Сергій Тарабара, Ганна Щербакова, Людмила Юдакова та Інна Янголь.
  Дякуємо всім учасникам та запрошуємо доєднуватися до наступного фотоконкурсу! Бережіть себе, адже нам із вами ще відшукувати нові захопливі кадри і творити українське мистецтво! 

Катя Скрипка, провідна бібліотекарка відділу мистецтв 
Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка









Немає коментарів:

Дописати коментар