4 листопада 2021 р.

Перша кластерна зустріч з питань розбудови безпечного і дружнього до жінок громадського простору

  3–4 червня 2021 року в Києві відбулася Перша кластерна зустріч з питань розбудови безпечного і дружнього до жінок громадського простору у Київській, Житомирській, Сумській,                 Чернігівській областях та м. Києві за методологією "Колективний вплив". Зустріч організовано Жіночим консорціумом України в рамках проєкту "Жінки України: залучені, спроможні та незламні", який упроваджується Пактом за підтримки Міністерства закордонних справ Канади (Global Affairs Canada).
  У складі чернігівської делегації запрошених представниць державних та місцевих органів влади, бізнесу, наукових кіл, жіночих громадських організацій тощо перебувала директор Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка, голова ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" Інна Аліференко.
   Координатором проєкту у Чернігівській області виступила Світлана Задорожна. Учасники та учасниці зустрічі обговорювали нагальні проблеми відсутності безпеки й комфорту жінок і дівчат та створення дорожньої карти (плану дій) щодо вирішення у громадах питання безпечного і чутливого простору для жінок та дівчат. У ході тренінгу цікавим був погляд у минуле – екскурс в історію досягнень у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків періоду 2011–2020 років. Кожен намагався представити як свої особисті досягнення, так і досягнення на рівні держави. Результат виявився цікавим та вразив усіх своєю масштабністю.
Під час зустрічі присутні із захопленням обговорювали чинники, які впливають на проблему існування небезпечного простору для жінок і дівчат у місцевих громадах та активно долучалися до вправи – "нарощування м'яса на риб'ячу кістку". Мріяти завжди корисно. Особливо коли це погляд у майбутнє – розробка спільного плану дій, картування ресурсів і постановка вимірюваних показників.
   Загалом два дні зустрічі промайнули швидко. Командна робота виявилася не тільки плідною та результативною, а ще й надихаючою, приємною. Учасники та учасниці зустрічі обмінювалися досвідом, цікавими ідеями, кращими практиками, раділи новим знайомствам. Адже попереду дуже багато цікавої роботи з розбудови безпечного простору для жінок та дівчат у наших громадах. І, можливо, результатом зустрічі стане проєкт з покращення умов безпечного перебування жінок та дівчат у громадському просторі.
Інна Аліференко, голова Президії ГО "Чернігівське ОВ УБА",
директор Чернігівської ОУНБ  ім. В. Г. Короленка 
 




Немає коментарів:

Дописати коментар