12 червня 2019 р.

Участь у семінарі "Жінка – дієвий фактор розвитку громад"

  12 червня ГО "Спілка жінок Чернігівщини" зібрала найактивніших жінок області, щоб черговий раз порушити питання гендеру, поділитись досвідом, відкрити нові ресурси. У роботі семінару "Жінка – дієвий фактор розвитку громад" взяла участь Олена Попович, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка з доповіддю "Бути почутими: ефективні комунікації громадських організацій".
  Учасники семінару надали цікаву інформацію, поділилися власними поглядами та досвідом щодо питань впровадження рівності жінок і чоловіків, а саме: заступник директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В'ячеслав Голуб та начальниця відділу цієї установи Руслана Нагорна, радниця з питань децентралізації та реформ Чернігівського відокремленого підрозділу установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" Людмили Чабак, тренерка та освітня експертка, керівниця Приватної мовної школи ФЕСИЛІТ В ТОРКИ Наталія Черевко.
  Захід проводився в межах реалізації проекту "Розширення можливостей жінок в прийнятті рішень – успішна децентралізація влади". Керівник проекту, експертка з гендерних питань, доцентка Чернігівського національного технологічного університету Світлана Задорожна представила аналіз гендерної складової самоврядування в Чернігівській області, підвела підсумки проведення тренінгів в Козелецькій, Кіптівській та Михайло-Коцюбинській громадах, відзначила важливість цих заходів для впровадження гендерних підходів в розвитку громад.
  Голова ГО "Спілки жінок Чернігівщини" Ірина Дорожкіна, акцентувала увагу на необхідності підвищення дієвості жіночих об'єднань в громадах та важливості створення нових жіночих організацій, а також розповіла про способи ефективних комунікацій для громадських організацій, провела цікаву вправу щодо мотивації та пошуку внутрішніх ресурсів у жінок.
  Під час семінару були проведені цікаві дискусії щодо ролі та місця жінок у розвитку громад через їх участь у прийнятті рішень в період реформи децентралізації влади. Представниці жіночих організацій Семенівського, Менського, Куликівського районів, Кіптівської та Михайло-Коцюбинської ОТГ, м. Чернігова та інших поділилися своїм успішним досвідом роботи та планами у вирішенні практичних гендерних проблем у своїх громадах, що викликало велику цікавість в учасниць семінару та надихнуло на подальшу роботу.
  Досвід жінок-лідерок показав, що може жінка у своїй громаді, її спроможність створення більш комфортного та безпечного середовище проживання, а також шляхи розширення та впровадження жіночих громадських ініціатив у своїх громадах.
Олена Попович, завідувачка відділу інформаційних 
технологій та електронних ресурсів
Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка,
учасниця ГО "Чернігівське обласне відділення УБА"






Немає коментарів:

Дописати коментар