7 лютого 2019 р.

Відбулася XII обласна науково-практична конференція "Імплементація гендерної рівності у реформах децентралізації Чернігівської області"

  Директор Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, голова ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" Інна Аліференко взяла участь у XII обласній науково-практичній конференції "Імплементація гендерної рівності у реформах децентралізації Чернігівської області", яка відбулася 7 лютого у Чернігові, організована ГО "Спілка жінок Чернігівщини" та Департаментом сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації.
  У своєму виступі "Бібліотека – культурний розвиток громади" І. М. Аліференко наголосила на тому, що з 1143 бібліотечних працівників основна кількість – жінки. Особливо гостро стоїть питання зайнятості бібліотекарів. Лише 23% від загальної кількості працює на повну ставку, 77% – неповний робочий день, що знижує оплату праці жінок у бібліотечній галузі. Бібліотека – це культурний та інформаційний центр громади. Сьогодні бібліотекарі готові надавати жителям села послуги з комп'ютерної грамотності, різноманітної інформації (в тому числі й європейської), влаштовувати скайп-консультації з правової тематики, організовувати клуби за інтересами для жінок і т.і.
  Від того, як розуміють у громаді значення бібліотеки залежить її фінансування і матеріальне забезпечення. Для того, щоб повністю задовольняти інтереси користувачів необхідно створити умови у бібліотеках: комфорт, сучасні фонди, новітнє комп'ютерне обладнання й програмне забезпечення.
 
   – А бібліотекарі, бо вони жінки, готові працювати, – такими словами завершила свій виступ Інна Аліференко.
Олена Попович, завідувач відділу 
інформаційних технологій та електронних ресурсів
Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка
 



Немає коментарів:

Дописати коментар