28 листопада 2014 р.

Щорічна конференція Української бібліотечної асоціації "Бібліотек@ – територія єдності"

  27-28 листопада у місті Києві на базі університету імені Бориса Грінченка відбулася щорічна конференція Української бібліотечної асоціації, яка проходила під девізом "Бібліотек@ – територія єдності". Конференція об’єднала представників бібліотечної спільноти зі всієї України. На цьому зібранні побувала і делегація з Чернігівської області у складі: голови Чернігівського ОВ УБА Аліференко І.М., членів Президії Макарової Г.Г., Волченко О.М., Єкименко О.Є.
  Програма конференції була надзвичайно насиченою, особливо в перший день. Присутні мали змогу вислухати цікаві виступи та доповіді президента УБА Ірини Шевченко, координатора програми "Американські центри" Посольства США в Україні, віце-президента УБА Валентини Пашкової, начальника відділу бібліотек та читання Міністерства культури України Марії Височанської та ін.
  Ключовим моментом конференції було обговорення та затвердження Стратегії Української бібліотечної асоціації на 2015-2018 рр.
   Бібліотеки-переможці у різноманітних конкурсах отримали нагороди та відзнаки УБА.
  Після перерви учасники конференції мали змогу відвідати секційні засідання та стати учасниками круглого столу "Актуальні питання правового регулювання діяльності бібліотек" та розширеного засідання Президії Української бібліотечної асоціації за участю голів регіональних відділень та секцій Української бібліотечної асоціації.
  Наступного дня бібліотечна громада спілкувалася з журналістом, телеведучим Юрієм Макаровим та з письменником Андрієм Кокотюхою. Зустріч відбулася у в одному з найпопулярніших у Києві місць – Арена Сіті. Юрій Макаров назвав бібліотеки осередками долучення до національної культури, а Андрій Кокотюха зазначив, що там де читають, там немає війни.
  Цього дня благодійна організація Фундація Дарини Жолдак збирала книги для бібліотеки. Методом таємного голосування присутні визначили місто, в яке поїдуть зібрані книги. Цим містом виявився Хмельницький.
  Засідання секції "Бібліотеки і виборчий процес" та підведення підсумків конференції відбулися у Національній парламентській бібліотеці.




Немає коментарів:

Дописати коментар