7 листопада 2015 р.

Права людини як інструмент діяльності громадських організацій

  6-7 листопада у місті Чернігові відбулися тренінги для громадських активістів "Вступ до прав людини і місцева демократія" та "Менеджмент організацій" організовані та проведені громадською організацією "МАРТ" за підтримки Європейського Союзу для організацій-субгрантерів в рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив" та в межах Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини" за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні.
  Тренінги відвідали представники ініціативної групи "Небайдужі бібліотекарі" Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка та члени громадської організації "Чернігівське обласне відділення УБА",  Марина Оксьоменко та Олена Попович на чолі з головою цієї організації Інною Аліференко.
  Ініціативні групи та представники громадських організацій з Чернігівської та Полтавської областей зібралися за для  спілкування відносно прав людини, питань місцевої демократії,  принципів та можливостей співпраці НУО та місцевої влади, розробок і впровадження місцевої демократичної процедури співпраці і процедури із захисту громадських інтересів, питань щодо створення та функціонування громадських організацій.
  За допомогою директора громадської організації "МАРТ", координатора Всеукраїнської освітньої програми  "Розуміємо права людини" Сергія Бурова присутні отримали уявлення про права людини, навчилися різноманітнім технікам проведення тренінгу та злагодженій роботі в команді.
  Координатор громадської приймальні ГО "МАРТ" Інна Сімакіна розповіла про місцеві демократичні процедури у захисті громадських інтересів і за допомогою моделювання ситуації показала на прикладах шляхи вирішення проблем громади. Інформацію про те, як створити громадську організацію та документально забезпечити її діяльність, надала координатор проектів громадської організації "МАРТ" Руслана Бурова.  Як співпрацювати зі ЗМІ учасників тренінгу навчала Анастасія Улюшева, журналістка громадського телебачення (м. Чернігів).
  Два дні промайнули дуже швидко, адже насичена та цікава програма тренінгів, дружня і тепла атмосфера, велика кількість практичних вправ і неформальне спілкування, сприяли злагодженій та плідній роботі учасників тренінгу. Дехто – поглибив свої знання, хтось – дізнався багато нового, та всі отримали заряд позитивної енергії та натхнення на вчинення добрих справ у своїй подальшій роботі. 



Фото ГО "МАРТ"

Немає коментарів:

Дописати коментар