18 листопада 2015 р.

Семінар у Луцьку "Миротворення в Україні: роль жінок"

  У рамках проекту "Миротворення в Україні: роль жінок", яку здійснюють Всеукраїнська жіноча громадська організація "Спілка жінок України" та Посольство Великої Британії в Україні, з 16 по 18 листопада відбулась поїздка жінок Чернігівської області на семінар  в місто Луцьк.
  Мета проекту – започаткувати діалог між жінками з різних регіонів країни та створити майданчик для обговорення перспектив та наболілих проблем.
  Серед жінок, які приїхали на Волинь – лікарі, вчителі, бібліотекарі, волонтери і громадські активісти. Жіночі делегації були з Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Чернігівської, Київської та Житомирської областей.
  Протягом двох днів жінки-миротворці обговорювали війну, шукали шляхи примирення, думали, яким чином саме українські жінки можуть допомогти припинити війну на Донбасі. Одноголосно дійшли висновку, що величезний вклад в процес миротворення вносять жінки-волонтери, які допомагають українській армії. Що взаєморозуміння між сходом і заходом України можна досягти лише спілкуванням – через поширення культури, роботу з дітьми, з переселенцями.
  Під час робочої сесії семінару "Діалог як база для побудови довіри та миру" своїм досвідом роботи з переселенцями поділилась провідний бібліотекар Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка Оксана Плаунова. Вона розповіла присутнім про проект "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації", який реалізується ініціативною групою "Небайдужі бібліотекарі", за підтримки громадської організації "Чернігівське обласне відділення УБА", за адміністрування громадської організації "МАРТ" у рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що підтримується Європейською комісією.
  Проект "Миротворення в Україні: роль жінок" довгостроковий і дуже перспективний. Подібні зустрічі будуть проходити в різних містах України, і ми сподіваємося, що вони принесуть багато користі і творення, у розвиток миру і добра в нашій країні.





Немає коментарів:

Дописати коментар