7 жовтня 2015 р.

Тренінг "Основи комп’ютерної грамотності" для вимушених переселенців

   7 жовтня  у Регіональному тренінговому центрі, що діє на базі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка, відбувся тренінг "Основи комп’ютерної грамотності" для вимушених переселенців за проектом "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації", за адміністрування громадської організації "МАРТ" у рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що підтримується Європейською комісією.
  Даний проект передбачає навчання внутрішньо переміщених осіб, що є користувачами бібліотеки, основам комп’ютерної грамотності та роботі в інтернеті. Програма тренінгу розроблена з урахуванням потреб учасників проекту. Група, яка налічує десять чоловік, буде займатися протягом місяця, один раз на тиждень. Заняття проводить  тренер і волонтер бібліотеки Наталія Клюка.
  "Більшість вимушених переселенців, які відвідують бібліотеку, не мають елементарних навичок і можливостей для виходу в інтернет. Вони не можуть знайти потрібну інформацію, подивитися новини, зв'язатися з родичами та знайомими, знайти собі житло, написати резюме та інше. Працівники нашої бібліотеки постійно їм у цьому допомагають. На щастя, знаходяться чуйні люди, фахівці своєї справи, які на волонтерських засадах допомагають бібліотеці навчати  користувачів (вимушених переселенців) комп'ютерній грамотності. Це Наталія Клюка та Володимир Бузінов. У нелегкий час книгозбірні повинні спрямовувати свої зусилля на допомогу тим, хто стикається з тимчасовими труднощами, надаючи їм безкоштовну підтримку та бібліотечні послуги" – говорить керівник проекту Олена Попович.
  На першому занятті учасники вивчали комп’ютер і принцип його функціонування. В результаті отримали початкові знання, позитивні емоції від знайомства і спілкування та мотивацію на подальше навчання та розвиток.
   "Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу".


Немає коментарів:

Дописати коментар