21 липня 2013 р.

45-а (щорічна) конференція Асоціації угорських бібліотекарів "Відкритий потік знань, рівного доступу бібліотеки для європейських громадян"

  З 18 по 20 липня українська делегація у складі Аліференко І., Варги Є. взяли участь у 45-й (щорічній) конференції Асоціації угорських бібліотекарів "Відкритий потік знань, рівного доступу бібліотеки для європейських громадян" на запрошення угорських колег.
  Щира подяка Президії Української Бібліотечної Асоціації (особисто президенту Шевченко І.О.), виконавчому офісу Української Бібліотечної Асоціації (особисто Сошинській Я.Є.) за надану можливість відвідати конференцію, а також за організаторську та фінансову підтримку.
  Щорічна Конференція кожного року проходить у різних містах Угорщини. 45 ювілейна Конференція проходила у м. Егер – місті виноробів. На конференцію прибули 680 учасників з усіх куточків Угорщини, а також голови регіональних відділень угорських бібліотекарів у Сербії, у Хорватії та в Україні.
  На пленарних та секційних засіданнях конференції розглядались нові джерела фандрейзингу Європейського Союзу, піднімались питання обслуговування користувачів, зокрема пересувними бібліотеками, комп’ютеризації бібліотечних процесів, особливо у сільських бібліотеках, проблеми пов’язані з інформаційно-бібліографічним обслуговуванням.
  Під час конференції працювало 11 секцій: бібліографічна секція, музейна секція, технічна, по обслуговуванню користувачів, дитяча секція та ін.
  Були підписані угоди про співпрацю з усіма такими відділеннями і зокрема з регіональним відділенням угорських бібліотекарів в Україні, головою якого є Варга Єва.
  Під час конференції українські бібліотекарі відвідали дві угорські обласні бібліотеки м. Ніредьгаза та м. Егер. Ознайомились з структурою бібліотек, обмінялись досвідом роботи з угорськими колегами з питань залучення та обслуговування користувачів, платних послуг, комплектування фондів та створення електронного каталогу.










Немає коментарів:

Дописати коментар