31 січня 2013 р.

Зустріч з представником Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій (ІФЛА)

  31 січня в Чернігівській обласній науковій універсальній бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбулася зустріч з представником Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій (ІФЛА) Джилліан Холлам з Австралії з сприяння Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та Української бібліотечної асоціації.
  Зустріч розпочалася з знайомства та розповіді гості про діяльність ІФЛА, розробку в рамках діяльності федерації "Програми розвитку бібліотечних асоціацій", про діяльність Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та ініціатив Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Присутніх дуже зацікавила розповідь Джилліан Холлам і розмова перейшла у форму запитань-відповідей. Представників місцевої бібліотечної спільноти цікавили питання розвитку австралійських бібліотек, діяльність спеціалізованих бібліотечних асоціацій в Австралії. Крім того, не менш цікавим для присутніх було почути про статус бібліотек Австралії, проблеми заохочення традиційного дитячого читання в час інтенсивного розвитку інформаційних технологій, діяльності публічних бібліотек. Висновками до всього закордонна гостя наголосила на головній функції всіх бібліотек: організації доступу до інформації.
  Прозвучали і теми, які хвилюють сучасного бібліотекаря питання підвищення кваліфікації, освіти бібліотекарів, соціального статусу бібліотекарів в Австралії та думку Джилліан Холлам з цього приводу. Доречним було почути про організацію структури бібліотек Австралії, приорітетних напрямків розвитку та шляхів удосконалення роботи.
  Зустріч викликала захоплення, переповнила враженнями та збагатила певним досвідом та прагненням до розвитку бібліотечної діяльності представників бібліотек, що були присутні, а саме: Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка, Обласної бібліотеки для юнацтва, Обласної бібліотеки для дітей ім. М. Островського, Чернігівської ЦБС, Чернігівської МЦБС, які є членами Чернігівського обласного відділення УБА.







Немає коментарів:

Дописати коментар