20 квітня 2012 р.

Центральній районній бібліотеці Чернігівської ЦБС для дітей 60 років

  Чернігівське обласне відділення УБА у 2012 р. започаткувало традицію вітати ювілярів.
  Першою ювіляркою стала центральна районна бібліотека для дітей Чернігівської ЦБС. Їй виповнилось 60 років.
  Центральну районну бібліотеку для дітей  у смт. Михайло-Коцюбинський (на той час районний центр) було відкрито відповідно рішення виконкому – Михайло-Коцюбинської районної ради депутатів трудящих від 11 квітня та 16 квітня 1952 року. Спочатку бібліотека (фонд її нараховував  трохи більше тисячі книг) знаходилась  у однієї із жительок райцентру, а в 1957 році для дитячої бібліотеки збудували приміщення. В 1964 році був реформований М.-Коцюбинський район  і бібліотека була перейменована на Чернігівську районну бібліотеку для дітей та юнацтва. Першим керівником дитячої бібліотеки стала Дяченко Ольга Пантелеймонівна (1952 рік), далі на посаду завідувачки призначалися Щерба Світлана Михайлівна (1957 рік) та Артюшенко Катерина Омелянівна (1980-й). З 1997 року роботою центральної дитячої бібліотеки опікуються  заступник директора по роботі з дітьми Чернігівської районної ЦБС Полевик Галина Миколаївна, та бібліотекар Світлана Миколаївна Свириденко.
Більше 15 років дитяча бібліотека знаходиться в приміщенні М.-Коцюбинської гімназії.
  Урочистим і водночас теплим , затишним , домашнім стало свято ювілею бібліотеки для найменших, юних і дорослих читачів. А також численних гостей: колег, друзів бібліотеки, представників влади, що завітали на гостину 20 квітня.
  Адже святкування нинішнього ювілею – це данина внеску цієї книжкової скарбниці у життя району, області, у життя всіх тих, кому вона подарувала знання і розум, посіяла зерна духовності. Саме про це говорили гості бібліотеки – заступник голови районної державної адміністрації Л. О. Гаєвська, начальник відділу культури райдержадміністрації В. Є. Буланенко, директор Чернігівської ЦБС В. А. Пирковська, директори обласних бібліотек – Чернігівської ОУНБ ім. Короленка Аліференко І. М., обласної бібліотеки для юнацтва Латамарчук М. О., обласної дитячої бібліотеки ім. Островського Лисенко Н. І., поетеса, кавалер Ордена княгині Ольги Н. М. Галковська, директор гімназії Г. М. Божок, аматорська поетеса Н. О. Сапун, колеги, читачі.
  Про наших бібліотекарів берегинь знань та мудрості, невтомних трудівниць говорила голова Чернігівського обласного відділення УБА І. М. Аліференко: «Ми були вражені наскільки любить свою роботу, своїх маленьких читачів Полевик Галина Миколаївна. Не будучи художником ця залюблена у бібліотечну справу жінка зробила зі звичайної буденної кімнати Казку. Для цього не запрошувались дизайнери, не купувались спеціальні фарби. В хід йшло все, чим можна було малювати: залишки фарб (олійних,гуаші,акварелі), навіть зубна паста. І ось перед нами постають герої книг, лісові галявини наповнені соковитою травою, квітами та ягодами. І здається, що ти не в бібліотеці,  а в якомусь казковому царстві».
  Жодне свято, а тим більше ювілей не буває без подарунків. Комп’ютер, подарований райдержадміністрацією. Ціла добірка яскравих дитячих книг від обласних бібліотек. І музичні книги, як доповнення до кімнати казок Чернігівським обласним відділенням УБА.




Немає коментарів:

Дописати коментар