21 червня 2017 р.

Участь у міжрегіональній школі жіночого лідерства "Жінка – фактор розвитку місцевої громади"

  Успішність жінки в сучасному світі не можлива без розвитку власного потенціалу та навичок лідерства.
  19-21 червня на запрошення голови громадської організації "Спілка жінок Куликівщини" Світлани Масльонки мені, як учасниці громадської організації "Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації", вдалося стати учасницею міжрегіональної школи жіночого лідерства "Жінка-фактор розвитку місцевої громади". До навчання долучилися громадські активістки з Чернігова, Куликівки та Рівного.
  Дуже цікавими для мене виявилися презентації жінок-бізнес-леді, які вже досягли певних висот у своїй діяльності та жінок-громадських діячок. Чудові тренінги від досвідченого Володимира Ковальчука, неперевершеної Еліни Кац, справжньої жінки-лідерки Світлани Задорожної. Під час тренінгів підіймалися питання з ґендерної тематики, розвитку лідерських якостей, іміджу жінки-професіоналки, ролі жінок в об'єднанні громад на місцях, стратегічного планування, проведення кампаній громадського лобіювання, пошуку та залучення коштів, формування команди однодумців, взаємодії з місцевою владою і громадою та ЗМІ тощо.
  Навчання виявилося дуже цікавим, інформативним і пізнавальним. Воно сприяло поглянути на себе збоку, по-новому, крізь призму обміну досвідом та спілкування з іншими учасницями-колегами. Допомогло усвідомити, що робота жінок в громадському секторі є дуже важливою, адже крім таких важливих якостей жінки-лідера, як організованість, відповідальність і працелюбність, жінкам притаманне милосердя. Захопили приклади жінок, які вміло поєднують кар'єру, громадську роботу та роль турботливої матері і дружини поза роботою. Це насправді захоплює та надихає!
  Три чудові дні промайнули дуже швидко, адже з навчанням організатори вміло поєднали і культурне дозвілля. Відбулася екскурсія історичними пам'ятками Чернігова. Також учасниці завітали на гостину до Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, де директор бібліотеки, голова ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" Інна Аліференко презентувала діяльність організації. А ще незабутні враження залишив візит до Куликівщини: мальовничого та неймовірно гостинного краю.
  Пройдене навчання надихнуло на більші досягнення у власному житті, бажання розвиватися як особистості та професійно, розширювати кругозір через нові знайомства, застосувати почуте у своїй організації. Ця Школа дозволила мені отримати не тільки корисні знання, але й познайомила з цікавими людьми, з якими сподіваюся на подальшу співпрацю.
  Організатор заходу ГО "Спілка жінок Куликівщини", у рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що адмініструється ГО "МАRT" за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Олена Попович, 
учасниця ГО "Чернігівське обласне відділення УБА"








Немає коментарів:

Дописати коментар