29 вересня 2014 р.

Святкування Всеукраїнського дня бібліотек

  Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації найбільше за чисельністю членів в бібліотечній спільноті України. Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, 29 вересня, до головної бібліотеки області на урочисті збори завітали бібліотечні працівники з 3 обласних бібліотек та 18 централізованих бібліотечних систем та наукової бібліотеки Чернігівського НДПУ ім. Т.Г. Шевченка Чернігівщини. Бібліотекарів привітав директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Мойсієнко С.М., відзначив важливість місії бібліотек на сьогодні, подякував за подвижницьку працю бібліотекарів, побажав міцного здоров’я, миру та злагоди, родинного затишку, натхнення, інтелігентних, вдячних читачів  та вручив грамоти і подяки Департаменту культури і туризму національностей та релігій кращим працівникам галузі. Голова обласної організації профспілки працівників культури Буренко І.С. вручив грамоти найактивнішим членам профспілки та подякував бібліотекарям за їх працю.
  Голова Чернігівського обласного відділення УБА, директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка Аліфіренко І.М. подякувала бібліотекарям за активну участь у розвитку обласного відділення УБА.
  Після урочистої частини відбулося підбиття підсумків двох обласних конкурсів від ЧОВ УБА – конкурс на кращу роботу по відзначенню 200-річчя Т.Г. Шевченка та фотоконкурс "Життя як книга". Участь у конкурсах брали як центральні бібліотеки області так і сільські, а також читачі бібліотеки.
  На обласний конкурс на кращу роботу по відзначенню 200-річчя Т.Г. Шевченка, мета якого – підтримка заходів з вивчення і популяризації спадщини Кобзаря, стимулювання творчої ініціативи бібліотекарів області, популяризації і поширення кращого бібліотечного досвіду, надійшло 17 робіт. Матеріали включали в себе ряд заходів, що були проведені бібліотекарями протягом ювілейного року. Серед них: вікторини, конкурси, квести, віртуальні подорожі, озвучені виставки, круглі столи, анкетування, краєзнавчі лото, методичні та бібліографічні матеріали, краєзнавчі знахідки про перебування Шевченка на Чернігівщині, театралізовані масові заходи, флешмоби, відеоуроки, наукові читання та громадські обговорення. Конкурсі роботи були представлені в чотирьох номінаціях: "Централізована бібліотечна система" – переможець – Щорська ЦБС, "Центральна бібліотека" – Корюківська ЦБ (1 місце), Городнянська та Срібнянська ЦБ ( 2 місце), Прилуцька ЦРБ (3 місце), "Бібліотека-філія" – Оленівська б/ф Борзнянської ЦБС, Наумівська б/ф Корюківської ЦБС (2 місце), Прилуцька м/ф №2 та бібліотечний пункт Чернігівської ЦМБ ім. М. Коцюбинського (3 місце), "Бібліотека для дітей" – Прилуцька МДБ ім. П. Білецького-Носенка (1 місце), Корюківська РДБ ( 2 місце), Бахмацька РДБ (3 місце). Переможці конкурсу отримали грамоти та грошові сертифікати. Інші учасники отримали заохочувальні призи. За ці кошти бібліотекарі мають змогу передплатити потрібні бібліотеці періодичні видання.
  На фотоконкурс "Життя як книга" – спонсором та організатором вже вп’яте є ЧОВ УБА, було представлено 98 робіт від 56 авторів. Найкращі фотороботи були відібрані для фотогалереї і нагороджені дипломами та цінними подарунками від постійних партнерів обласного відділення УБА – Цифровим центром "Фуджі" та Першого відділення "Райффайзен Банк Аваль". Інформацію про переможців та їх роботи можна переглянути на сайті бібліотеки http://libkor.com.ua/index.php?id=7&sid=5 .











Немає коментарів:

Дописати коментар