13 лютого 2015 р.

Куликівська центральна бібліотека запрацювала у новому приміщенні

  13 лютого відбулося урочисте відкриття відремонтованого приміщення Куликівської центральної районної бібліотеки. На заходах були присутні голова райдержадміністрації Валентина Мельник, її заступники Петро Єрко і Олена Баглай, голова районної ради Юрій Крепосний, перший заступник директора департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко, голова Чернігівського обласного відділення УБА, директор Чернiгiвської обласної унiверсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка Інна Аліференко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Віктор Снопок, депутат обласної ради Віктор Труш, колишня директор Куликівської ЦБС Алла Шуба. На новосілля завітали і постійні відвідувачі бібліотеки. Серед них Петро Антоненко редактор газети "Світ-інфо".
  Право урочисто перерізати жовто-блакитну стрічку надали очільникам району та запрошеним гостям з області. Цього ж дня відбулося і офіційне представлення нового директора Куликівської ЦБС Інни Янголь. Поважні гості та відвідувачі вітали завідувача та працівників бібліотеки у читальному залі. Кожен бажаючий мав змогу поздоровити бібліотекарів та побажати їм процвітання. Виступаючі щиро захоплювалися небайдужістю працівників установи та їхнім ентузіазмом і любов'ю до своєї справи. За всю історію існування районна бібліотека змінювала декілька разів свою адресу. Для установи з книжковим фондом, що налічує декілька тисяч, а колектив здебільшого жіночий, кожен переїзд був проблематичним. За останні п'ятнадцять років бібліотека вже втретє змінила своє місце розташування, до того ж протягом п'яти років заклад розміщувався у будівлі, що не опалювалася.
  Виступ голови райдержадміністрації супроводжувався фотослайдами, які продемонстрували присутнім  масштаб робіт здійснений будівельниками та працівниками бібліотеки, районного будинку культури та відділу культури і туризму райдержадміністрації, перетворивши старе занедбане приміщення у сучасний, комфортний заклад. Вона зазначала, що більшість ремонтних і будівельних робіт були здійснені безкоштовно, силами колективу бібліотеки.
  Бібліотекарі щиро дякували будівельникам за співпрацю та допомогу, відзначали, що більшість часу вони працювали тут на безкоштовній основі. Відмічали також неоціненний вклад у загальну справу депутата обласної ради, керівника СФГ "Колос" Віктора Труша та начальника Куликівського управління житлово-комунального господарства Віктора Голованя. Загалом на відновлення досить занедбаної та подекуди зруйнованої будівлі друкарні витратили близько 105 тисяч гривень.
  Традиційно на новосілля гості завітали не з пустими руками. Дарували книги, картини, передплату періодичних видань, інші пам'ятні подарунки, а також квіти. Декілька своїх картин та ескізів бібліотеці подарував місцевий художник з Салтикової Дівиці Андрій Гета.
  Освятив приміщення бібліотеки та благословив працівників установи Благочинний Куликівського району митрофорний протоієрей отець Петро Годун.





Немає коментарів:

Дописати коментар