20 грудня 2015 р.

Вимушені переселенці виготовляли обереги

  20 грудня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка відбувся майстер-клас "Виготовлення оберегів"для вимушених переселенців, у рамках проекту "Інформаційна допомога внутрішньо переміщеним особам – запорука соціальної адаптації", який реалізується ініціативною групою "Небайдужі бібліотекарі", за підтримки Чернігівського обласного відділення УБА, за адміністрування громадської організації "МАРТ", у межах проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що підтримується Європейською комісією.
  Майстер-клас зі створення браслетів-оберегів патріотичної символіки та різдвяних янголів, проведений майстринею Мариною Оксьоменко, захопив представників різних поколінь. Під звучання класичних мелодій учасники майстер-класу дізналися про історію стрічкового мистецтва, появу різдвяних янголів, як прикрас та оберегів (адже з давніх-давен такі ляльки слугували охоронцями дитячого сну), літературу з фонду бібліотеки, якою можна скористатися. Час за роботою та приємним чаюванням пролетів дуже швидко. Наостанок присутні поділилися творчими планами та на згадку про подію залишили собі обереги.
  Спільна діяльність – єднає. Спільна творча діяльність у бібліотеці – об’єднала представників різних поколінь. Спільна діяльність заради майбутнього, віра в свою країну і бажання жити у квітучій країні – об’єднує всіх українців.
  "Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО "Чернігівське обласне відділення УБА" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу". 









Немає коментарів:

Дописати коментар