6 березня 2015 р.

Перше Щорічне зібрання Молодіжної секції УБА

  Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації об'єднує найактивніших, цілеспрямованих і небайдужих молодих бібліотекарів України. Про це йшлося у вступному слові президента Української бібліотечної асоціації Ірини Шевченко на Першому Щорічному зібранні Молодіжної секції УБА, що відбулося 5-6 березня у Києві. Сюди з'їхалися члени Секції з усіх куточків України. Чернігів представляла на зібранні Олена Попович, бібліотекар відділу автоматизації бібліотечних процесів ОУНБ ім. В.Г. Короленка.
   Насправді, Молодіжна секція УБА завжди відкрита для бібліотечної молоді, що прагне розвиватися та зростати в професії та громадській діяльності шляхом освіти, науки та інтегрування в інші секції УБА.
   Голова Секції Оксана Бояринова представила звіт по роботі МС УБА за 2014 рік. Поділилася новими здобутками та напрацюваннями, ознайомила з досягненнями у міжнародній співпраці. Багато говорили про ініціативи започатковані МС УБА – це і школи молодого бібліотекаря, навчальні вебінари, конкурси та акції. Окремо зі звітами по проектах виступили їх координатори. Про "Бібліотечний туризм: пізнай Україну та її бібліотеки" розказала Польова Вікторія, заступник голови Секції; з проектом "Бібліотекарі рекомендують..." ознайомила Чепурко Юлія; про Всеукраїнський конкурс "Творчий злет: молодий бібліотекар року" розповіла Зайко Світлана; запросила приєднуватися до проекту "Читай! Формат не має значення!" Федоренко Оксана; не залишила нікого байдужим робота над проектом з буккросингу "Книга в тренді" Сахарової Марії.
   На теперішній час Секція працює по трьох напрямах: освітній, обмін досвідом і соціальний. Тож за ними планували роботу на 2015 рік. Обговорювали існуючі проекти, вносили нові пропозиції та ідеї. Всі присутні отримали задоволення від активної, насиченої роботи та приємного спілкування в колі однодумців, а ще заряд енергії для подальшої плідної праці.





Немає коментарів:

Дописати коментар